Aktuality

Informujeme z dění v obci

Ozdravný pobyt školákům zkrátila pandemie koronaviru

3. června 2020

Ozdravný pobyt se měl uskutečnit ve dnech 6. 3. - 20.3. 2020 v lázeňském městě Luhačovice - Pozlovice. Z důvodu koronavirové situace musel být tento pobyt zkrácen z původně plánované doby 15ti pobytových dní na pouhých 8. Pobyt byl ukončen v pátek 13. března 2020.

Pobytu se zúčastnilo 90 dětí ve věku od 6 do 12 let a 12 dospělých ( učitelé, vychovatelé, asistenti, noční vychovatel a zdravotník). Na místo jsme byli dopraveni autobusy firmy MIDIBUS pana Wawrzyczka.

Všichni  jsme byli ubytováni v hotelu ADAMANTINO v blízkosti luhačovické přehrady v malebném prostředí nádherné přírody s množstvím lesů  a luk, ale také historického centra města Luhačovice s blahodárnými léčivými  prameny.

Účastníci ozdravného pobytu byli ubytováni ve dvou a třílůžkových pokojích. Měli jsme k dispozici 4 salónky, kde probíhala zkrácená dopolední výuka a společenský sál, který jsme využívali pro společný večerní program.

Stravovali jsme se v restauraci, kde snídaně probíhala formou rautu s velmi bohatým výběrem jídel. Oběd a večeře byly servírovány. Pro děti byly zajištěny také dopolední a odpolední svačinky a nepřetržitý pitný režim. Skladba jídelníčku byla vyvážena dostatkem ovoce, zeleniny a dalších zdravých potravin. Pro sportovní a rekreační aktivity jsme mohli využívat hřiště v blízkosti hotelu, bazén a vířivku.

Pro děti byl připraven bohatý program, který byl motivován ve stylu CESTY KOLEM SVĚTA, v němž se pomyslně vypravily do všech koutů světa napříč všemi světadíly. Jednotlivé činnosti se konaly jak v areálu hotelu, tak hlavně v blízké přírodě na čerstvém vzduchu. Společně jsme poznávali např. krásy Egypta, kde si děti měly možnost vystavět pyramidové bludiště nebo zahrát na pašeráky starožitné vázy. V pomyslné Francii jsme dobývali pevnost Boyard a v Japonsku jsme měli možnost nakouknout pod pokličku hieroglyfických znaků japonského písma. V Americe jsme si zahráli americký fotbal. Všichni jsme si vyrobili vlastní „cestovní pasy“ a těšili se na poznávání dalších zemí. Bohužel vyhlášení nouzového stavu a následná bezpečnostní opatření nám toto již nedovolily a náš pobyt byl předčasně ukončen. Přesto jsme si díky dotačnímu programu a podpory ze strany obecního úřadu mohli užít dostatek zábavy, získat spoustu nových poznatků a hlavně utužit naše zdraví v čistém lázeňském prostředí. 

Děkujeme.

Mgr. Milada Heimerová, ředitelka ZŠ a MŠ Stonava

Ozdravný pobyt se uskutečnil díky finanční podpoře MS kraje v rámci dotačního programu: Ozdravné pobyty pro žáky 1. stupně základních škol


Sdílet článek