Aktuality

Informujeme z dění v obci

Zrekonstruovaná škola na Hořanech se už těší na děti

31. srpna 2021

V úterý 31.8.2021 byla přestřižením pásky slavnostně předána k užívání zrekonstruovaná budova Základní školy na Hořanech.

Je to zhruba rok a půl, kdy se vedení obce rozhodlo zrekonstruovat půdní prostory v základní škole na Hořanech. Před započetím samotného projektu bylo ale zjištěno, že statika stropních konstrukcí je nevyhovující.

„Obec ve spolupráci s vedením ZŠ a MŠ Stonava proto muselo urychleně zajistit náhradní prostory pro výuku žáků čtyř tříd v ostatních stonavských zařízeních a situaci v hořanské škole urychleně řešit. Kompletní rekonstrukce celého objektu začala loni před prázdninami a po roce intenzivních prací je škola opět provozuschopná,“ řekl místostarosta obce Stonava Tomáš Wawrzyk, který společně s ředitelkou ZŠ a MŠ Stonava Miladou Heimerovou a Ladislavem Čečotkou (VAPES), realizátorem celé přestavby, slavnostně předali k užívání stonavským pedagogům a školákům zrekonstruovaný objekt v úterý 31.srpna 2021.

„Tato rekonstrukce nám umožnila vytvořit prostory pro krásnou novou odbornou učebnu informatiky, novou kmenovou třídu pro budoucí prvňáčky, ale také třídu pro 2. oddělení školní družiny. V novém školním roce tak můžeme vyhovět žádostem více rodičů, kteří chtějí po vyučování využít služeb družiny,“ konstatovala zástupkyně ředitele ZŠ a MŠ Stonava Ellen Wawrzyková.

Nově jsou ve školní budově vybudovány kabinety, chlapecké i dívčí toalety, opraveny třídy a šatny. Každá třída má svou rekuperační jednotku a v podkroví je navíc instalována klimatizace.

"Jsem velmi ráda, že se tak náročné dílo povedlo. Když jsem tady před pár měsíci byla a viděla z přízemí až do nebe, řekla jsem si - A tady se ještě někdy bude někdo učit?. A vidíte, zítra 1. září už tady bude zase živo. Navíc, díky firmě VAPES jsou dvě třídy dovybaveny moderní interaktivní LED tabulí, které nepochybně přispějí ke zvýšení standartu moderního vybavení a zkvalitnění výuky“, řekla ředitelka ZŠ a MŠ Stonava Milada Heimerová.

 Celá rekonstrukce Základní školy na Hořanech v řádech desítek milionů korun mohla být realizována díky dotaci Ministerstva financí ČR, důlních škod a z rozpočtu obce Stonava.

Sdílet článek