Aktuality

Informujeme z dění v obci

Reakce na stížnost související s opravou budovy ZŠ Hořany

15. prosince 2020

Stanovisko grémia zastupitelstva obce k níže uvedenému dopisu stonavského pana faráře k nedělním pracím na rekonstrukci budovy základní školy na Hořanech.

Na základě zjištění nepředvídaného nevyhovujícího stavu předmětné budovy v letošním roce statik v ní s okamžitou platností zakázal vyučovat děti. V souvislosti s tím bylo třeba přistoupit k nezbytným organizačním změnám, které se negativně dotýkají komfortu  výuky v celém komplexu ZŠ. S touto situací se obec musí co nejdříve vypořádat.

Zpracování projektu, zajištění výběrového řízení a zejména finančních prostředků nás přivedlo do časové tísně, kdy jsou využívány všechny časové možnosti vedoucí k zastřešení budovy ještě před očekávaným pravým zimním počasím. To je důvod pro práce také v neděli, dokud nám počasí přeje.

To nic nemění na věci, že uznáváme neděli za svátek stejně, jako řada zaměstnanců jiných profesí z oblasti energetiky, zdravotnictví nebo dopravy a dalších, včetně zemědělců, kterým se naskytne dobré počasí o svátcích a v pracovní den je nepohoda.


Příloha: stiznost_na_nedelni_praci.pdf

Sdílet článek