Aktuality

Informujeme z dění v obci

Předškoláci se rozloučili s mateřinkou

9. července 2020

Ve Stonavě jsou v závěru školního roku pravidelně zváni na radnici předškoláci, kteří v září nastoupí do první třídy a následně v sále Domu PZKO pasováni na školáky. Letos jim to pandemie koronaviru neumožnila. O slavnostní pasování ale nepřišli. Učitelky z mateřské školy na Hořanech i Dolanech je pasovali v prostorách školky.

Školáky už tlačí bota, pospíchají do života. Už jen krůček pavoučí - než se s námi rozloučí. Došli právě na rozcestí, přejeme jim hodně štěstí. Na té cestě životem - nezůstaňte za plotem.

Těmito slovy a beruščí hymnou přivítaly učitelky hořanské mateřinky předškoláky k pasování na školáky.

„Děti se nejprve krátkou básničkou představili a poté přistoupili k společnému slibu, že budou vzorní žáci a ne žádní poškoláci, který stvrdili svým podpisem,“ řekla vedoucí učitelka MŠ Hořany Veronika Bařáková.

Po slavnostním slibu následoval samotný akt pasování mečem a šerpou s nápisem „Hola, hola, škola volá.

„Děti od nás dostaly knihu Děti dětem, na které se aktivně podíleli vlastními příběhy a obrázky jako jedni z mnoha předškoláků okolních školek. Tato kniha byla v letošním školním roce společným dílem mateřských škol z Karviné a jejího okolí,“ dodala učitelka.

Letošní pasování bylo zvláštní tím, že se ho nemohli účastnit rodiče a to z důvodu aktuální epidemiologické situace. 

V podobném duchu se uskutečnilo pasování také v mateřské škole na Dolanech.

„Kromě knihy Děti dětem dostali od nás budoucí prvňáčci tričko s nápisem „Jdu do školy“, šerpu s přáním úspěchu, porozumění, štěstí, lásky a pevného zdraví v nové životní etapě,“ řekla vedoucí učitelka MŠ Dolany Helena Skutková.

Sdílet článek