Aktuality

Informujeme z dění v obci

Obec Stonava hledá dobrovolníky pro tříkrálovou sbírku

12. prosince 2022

První dva týdny v novém roce jsou každoročně ve znamení tříkrálové sbírky. Letos bohužel tříkráloví koledníci do stonavských domácností nedorazili. Ředitelka českotěšínské charity proto požádala vedení obce o pomoc při zajištění dobrovolníků, kteří by se v lednu do koledování ve Stonavě zapojili.

Již 23. rokem připravuje Charita Česká republika tříkrálovou sbírku, která je určena na pomoc lidem v nouzi. V našem regionu jej organizuje českotěšínská charita. Probíhat bude od 1. – 15.ledna.
Monika Klimková, ředitelka Charity Český Těšín: „My se opravdu hodně těšíme, protože ten příští ročník proběhne. Budeme koledovat v ulicích, zároveň budeme mít i stacionární pokladničky na vybraných místech. Proto se všichni těšíme a zveme ke koledování.“

Tříkrálová sbírka se ovšem neobejde bez koledníků. Ředitelka českotěšínské charity proto požádala starostu obce o pomoc při zajištění dobrovolníků, kteří by se v lednu do koledování ve Stonavě zapojili. A ten souhlasil.
Tomáš Wawrzyk (ANO), starosta Stonavy: „Určitě bychom byli rádi, kdyby se na obec přihlásili dospělí i děti, s kterých se vytvoří skupinky. Ty potom budou nejspíš 7. a 8. ledna provádět samotnou tříkrálovou sbírku.“

Zájemci o koledování se mohou přihlásit na obecním úřadě u paní Szczerbové a to buď osobně, telefonicky nebo prostřednictvím emailu. Pro všechny koledníky připravila českotěšínská charita zajímavou soutěž, promítání pohádky v kině a pro nejmenší koledníky pak loutkové představení.

plakát

videoreportáž zde

Sdílet článek